Nieuws, Wedstrijden

SC Genemuiden – NSC

NSC pakt een punt bij koploper Genemuiden door met 1-1 gelijk te spelen

NSC stond voor een zware opgave vanmiddag en dat was de confrontatie met de koploper.
Met een solide en verdedigende instelling ging NSC prima van start. De eerste kleine kans was voor Genemuiden die uit een corner over kopte.

NSC probeerde het vooral met counters en had in de 5e minuut bijna succes.
Een mooie aanval via Jabir en Aijach had zomaar de 0-1 kunnen zijn, ware het niet dat de pass van Aijach op Lourensz onderschept werd door de keeper van Genemuiden.

NSC hield prima stand in de 1e helft en kwam een minuut voor rust op 0-1 toen Mo Aijach onderuit werd gelopen en een penalty kreeg.
Rene Troost schoot deze prima binnen, een lekkere opsteker vlak voor rust.

Na de rust tapte Genemuiden uit een ander vaatje en zocht nadrukkelijker het doel van NSC.

De 1-1 kon ook niet uitblijven, al is het dan jammer dat hij dan toch valt.
Een weggewerkte bal uit de 16 kwam voor de voeten van Velda die de bal met een schitterende volley binnen schoot.

Voor NSC was het daarna alleen maar tegenhouden, wat niet verwonderlijk is tegen de koploper.

Mooi was het om te zien dat Daan de Kivet (o19) zijn debuut maakte voor NSC nadat hij vijf minuten voor tijd in het veld kwam voor Mo Aijach. En Dave Knikker maakte gelukkig ook weer zijn rentree na lang blessureleed.

Uiteindelijk ga je altijd voor de winst, maar vandaag was een punt het maximaal haalbare.
Dit geeft weer vertrouwen voor de komende wedstrijden.