De Club, Nieuws, Wedstrijden

URK – NSC

NSC is niet goed begonnen aan de competitie. Uit bij Urk werd er met 4-1 verloren.

Urk was meteen al de bovenliggende partij en het was dat keeper Van Willige zo goed stond te keepen in de beginfase anders was het na 20 minuten al 2-0 geweest. Het duurde niet lang voor de goal toch viel voor Urk. Na slecht uitverdedigen was  het Jelle de Boer die de 1-0 maakte. NSC kwam er maar sporadisch uit en het was wachten op de 2-0. Deze viel dan ook na 32 minuten. Na weer een scrimmage achterin bij NSC was het Riekelt Nentjes die de 2-0 binnen kopte. NSC moest in de laatste minuten van de 1e helft door met 10 man nadat Kevin van Essen van het veld werd gestuurd nadat hij reageerde op een charge op Anass Ghaddari.

Als NSC goede bedoelingen had en een andere tactiek had bedacht kon hij snel de prullenbak in.
Twee minuten in de 2e helft was het al 3-0. NSC probeerde het daarna wel en kwam na een mooie aanval via Jabir en Martina op 3-1 nadat de laatste werd gevloerd door de keeper en Cornelisz mocht aanleggen voor een penalty. Lang kon NSC er niet van genieten, een minuut later ging hij aan de andere kant op de stip na een overtreding van Troost die daarmee ook zijn 2e geel kreeg en NSC met 9 man door moest. Met 9 man en een 4-1 achterstand kun je alleen maar hopen dat het daarbij blijft. Het was aan de keeper Van Willige te danken dat het maar 4-1 bleef, in de laatste minuten kreeg Urk genoeg kansen om vaker te scoren.