De Club, Nieuws

Actie voor onze oud-trainer Jan Jaap Kooistra

Wij ontvingen dit bericht van Jort Jaap Kooistra:

Mijn naam is Jort Jaap Kooistra, zoon van oud-trainer Jan Jaap Kooistra. In het verleden is mijn vader trainer geweest bij 0.a. NSC.

Mijn vader is in 2019 gediagnosticeerd met frontotemporale dementie (FTD). Dit is een vorm van dementie die op relatief jonge leeftijd voorkomt. Het grootste deel van de mensen die de ziekte krijgt is tussen de 40 en 60 jaar oud. Veranderingen in het gedrag vallen meestal als eerste op. Ook taal en spraak kunnen aangetast zijn.

Eind maart vlieg ik naar Amerika om de Pacific Crest Trail te lopen. Dit is een wandelroute die begint bij de Mexicaanse grens en eindigt bij de Canadese grens, maar liefst 4265 kilometer noordelijker.

Tijdens deze reis wil ik aandacht vragen voor frontotemporale dementie. Ik ben dan ook een inzamelingsactie gestart via Alzheimer Nederland. Graag vraag ik aandacht voor mijn inzamelingsactie.

Dankzij donaties kan er onderzoek gedaan worden naar FTD. Ik hoop dat er daardoor meer duidelijkheid verschaft wordt over de oorzaken van deze vorm van dementie. Wellicht dat we de ziekte in de toekomst kunnen remmen. Daarnaast is het noodzakelijk dat FTD bekender wordt onder de bevolking zodat de eerste symptomen al herkend zullen worden; dit om vervelende situaties te voorkomen.

Dit is de link van inzamelingsactie:
https://www.inactievooralzheimer.nl/fundraisers/jort-jaap-kooistra

Hartelijk aanbevolen namens het bestuur.

Share

Comments are closed.