Nieuws, Wedstrijden

NSC – Noordscheschut

NSC wint met 3-2 na een 0-2 ruststand.

NSC begon vanmiddag slecht aan de wedstrijd tegen Noordscheschut en stond na 20 minuten al met 0-2 achter.

Een slappe in de beginfase wat niet mag gebeuren.

In het verloop van de 1e helft kreeg NSC wel wat mogelijkheden, maar deze werden niet benut.

Hoe anders ging het in de 2e helft, het leek wel of ze wakker geschud waren. Een goeie vrije trap van Dean Lourensz werd goed binnen gekopt door Stefan van Zanten. Een belangrijke goal, wat het vertrouwen in een goed resultaat kwam terug.

Halverwege de 2e helft kreeg NSC een penalty die je wel aan Yannick Cornelisz kan overlaten. Met een prima genomen penalty zette hij NSC op gelijke hoogte.

Waar Noordscheschut in de 1e helft zijn tanden liet zien was het geen schim meer in de 2e helft. NSC was een stuk beter en verdiende de voorsprong.

Met nog een minuut of 10 te gaan was daar een mooie aanval tussen Ajiach en Troost, de laatste maakte deze mooi af en zette de thuisploeg op voorsprong.

In de blessuretijd werd het nog heel spannend toen Noordscheschut nog een penalty mocht nemen na een domme overtreding van Lourensz.

Een uitgelezen mogelijkheid voor Noordscheschut om toch nog een punt mee te nemen. Maar de penalty ging op de lat. Daar kwam NSC goed weg.

Na 96 minuten floot de scheidsrechter af.

Een hele belangrijke overwinning vandaag.