Nieuws, Wedstrijden

NSC – HZVV

NSC heeft vanmiddag een overwinning geboekt op HZVV door met 1-0 te winnen.

Yannick Cornelisz was met een loepzuivere vrije trap de matchwinner.

In de eerste helft hielden de ploegen elkaar aardig in evenwicht. De eerste kans van de wedstrijd was voor Mo Ajiach die de bal in het zijnet schoot. Daarna was er een kans voor HZVV die voorlangs ging. De beste kans van de eerste helft was weer voor Mo Ajiach die vrij voor de keeper over de bal trapte. In de laatste tien minuten was HZVV wat sterker en dat resulteerde in de laatste minuut in een grote kans voor de rechtsbuiten die voorlangs schoot.

Na de rust kwam HZVV beter uit de kleedkamers en kreeg twee grote mogelijkheden achter elkaar. Twee keer een schot van afstand die gepareerd werden door keeper Velanas.

NSC kwam halverwege de tweede helft beter in het spel en kwam een paar gevaarlijk voor het doel. Zo ook in de 70e minuut toen Mo Ajiach probeerde om door de verdediging te slalommen. Hij werd tegen de grond gewerkt en Yannick Cornelisz ging achter de vrije trap staan. Met een prachtige vrije trap krulde hij deze zo de kruising in.

Daarna ging HZVV alles of niets spelen en ging de lange bal hanteren hopende dat de bal een keer goed zou vallen. NSC kreeg veel ruimte en had de 2-0 moeten maken, maar het bleef spannend tot de laatste minuut. Na ongeveer 100 minuten floot de scheidsrechter voor de laatste keer en bleven de belangrijke punten op De Burcht.