Nieuws, Wedstrijden

NSC – SDC Putten

NSC heeft vanmiddag belangrijke punten gepakt in de derby tegen SDC Putten door in de blessuretijd met 2-1 te winnen.

Beide ploegen begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd, en het was wachten tot het voetbal los ging komen.

SDC was het eerst dichtbij met een grote kans, vanaf rechts werd de bal voorlangs geschoten.

NSC speelde onrustig en kon de bal niet lang in de ploeg houden en speelden te slordig. Wel kreeg het na twintig minuten een mogelijkheid toen de bal via een mooie aanval bij Yannick Cornelisz kwam die te zacht inschoot waardoor de keeper makkelijk kon redden. SDC was na 35 minuten weer redelijk dichtbij, maar het schot belandde in het zijnet. Een minuut voor rust kon Eyup Terlemez uit een corner binnen koppen, maar kopte helaas hoog over. Voetballend was Putten wat beter in de 1e helft, maar NSC hield makkelijk stand.

De tweede helft bracht meer sensatie. Een volley na een minuut van Mo Ajiach ging helaas op de lat. NSC nam het initiatief in de tweede helft, maar was te slordig voor het doel. Als het soms wat sneller de bal afspeelde of even beter om zich heen keek had het al snel op voorsprong kunnen komen. Maar ze waren onnauwkeurig voorin. De eerste de beste kans voor de Puttenaren was wel een waarschuwing. De bal ging via een kopbal naast. NSC kreeg via Kevin van Essen een mooie mogelijkheid, de bal kwam in het zijnet. Met nog een kwartier te gaan leek het er op dat degene die zou scoren zou gaan winnen. En dat leek SDC te zijn. Een vrije trap vanaf links werd hard voor het doel geschoten en uit de rebound die daarop volgde binnen getikt. Zo stond SDC tegen de verhouding voor op De Burcht.

NSC wist wat het moest doen en dat was zorgen dat ze snel de gelijkmaker zouden maken. En zo geschiedde. Een corner van Cornelisz werd bij de tweede paal binnen geschoten door Mauro Peters. Met nog een minuut of 10 te gaan had NSC het moeten beslissen, alleen waren ze te slordig waardoor de kansen die er lagen om zeep werden geholpen

Het leek te gaan eindigen in een gelijkspel en een ieder liep al richting de uitgang.

Maar daar was het Yannick Cornelisz die in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de winnende maakte door bij de tweede paal de bal binnen te werken. De ontlading was groot bij de selectie en staf, eindelijk werden weer eens drie hele belangrijke punten gepakt.