De Club, Nieuws, Wedstrijden

NSC NIJKERK – Genemuiden SC

NSC heeft de thuiswedstrijd met 0-1 verloren van Genemuiden.

Het leek al snel een hele moeilijke wedstrijd te gaan worden, want na vijf minuten was het al 0-1. Na slecht uitverdedigen bij NSC kon de bal vanaf links voor gegeven worden en bij de 2e paal binnen getikt worden.

Zonde dat je vanaf dat moment al achter de feiten aan moet. Halverwege de 1e helft herpakte NSC zich en liet zich ook een paar keer gelden. Toch was de uitploeg wel dichtbij de 0-2 en was het aan Van Willige te danken dat het bij rust 0-1 bleef.

NSC kwam in de 2e helft goed uit de startblokken en kreeg in de 48e minuut twee grote kansen op de gelijkmaker. Genemuiden wist ook een paar keer gevaarlijk op te duiken voor het doel van NSC.

Na 70 minuten was er een enorme kans voor Grovenstein, nadat hij werd vrijgespeeld door Cornelisz ging zijn schot voorlangs. NSC had het verdedigend soms moeilijk, maar had het ook een paar keer aan zichzelf te wijten na dom balverlies. Dat het tot aan de slotminuut maar 0-1 bleef was ook te danken aan Velagic die een bal van de doellijn haalde en ook Van Willige die Kavak van scoren af hield. Genemuiden moest de slotfase met tien man afmaken omdat een speler 2x geel kreeg. In  de blessuretijd ging iedereen mee naar voren bij NSC, zelfs keeper Van Willige. Uit de corner vanaf links kopte Van Zanten op de lat, was mooi geweest dat ie er in zou zijn gegaan. Uiteindelijk bleef het bij 0-1. Ondanks dat Genemuiden het betere van het spel had was NSC zeker niet kansloos vandaag.

(WN)

Share

Comments are closed.