De Club, Nieuws, Wedstrijden

NSC NIJKERK – VV Noordscheschut

NSC kreeg via Yordi Grovenstein na een paar minuten al een kans. Zijn schot was helaas net te zacht om te kunnen scoren. NSC bleef het betere van het spel houden, maar had het tempo hoger moeten houden . Na 25 minuten was daar de grootste kans voor NSC toen Martina goed de keeper omspeelde en schoot. De bal kon net van de doellijn worden gehaald door een verdediger.

Enige minuten later kwam de bal na een corner op de hand van een speler van Noordscheschut, maar de scheidsrechter wuifde het weg. Menig scheidsrechter had gefloten voor een penalty.

Vlak voor rust kreeg Yordi Grovenstein nog een mooie kans na goed vrijgespeeld te zijn door Sturing, zijn inzet ging voorlangs.

Tot aan de rust bleef het 0-0.

Na de rust zou je een beter NSC verwachten die wist dat het kansen zou krijgen. Zo dachten de supporters er ook over in de rust. Toch zou het allemaal heel anders lopen. Halverwege de 2e helft liet Sturing zich provoceren door een speler van Noordscheschut waar hij dom op reageerde. Sanctie was rood. Domme kaart. Niet de eerste keer dat een speler zijn team laat vallen op deze manier. Je zag het aankomen dat Noordscheschut daarvan zou gaan profiteren.

In de 65e minuut was het al raak. De prima voorzet vanaf links werd bij de 2e paal terug gelegd op de spits die prima inschoot. Onvoorstelbaar dat je zo in een paar minuten de wedstrijd uit handen geeft.

NSC kreeg daarna wel kansen om te scoren. Anass Ghaddari was er dichtbij, zijn schot werd prima gered door de keeper. In de laatste 10 minuten ging NSC alles op alles spelen, dan weet je dat je ruimte geeft aan de tegenstander. Ook daarin slaagde Noordscheschut door beheerst de 0-2 te maken.

NSC had goede zaken kunnen doen vandaag, maar moet weer naar beneden kijken.

Volgende week spelen ze uit bij Buitenpost.